PASSIVHUS - FREMTIDENS BOLIG Konkurrence juli 2011 - præmiering

2.plads i Passivhus.dk´s konkurrence om et bæredygtigt og økonomisk passivhus som inspiration for fremtidens boligbyggeri. Boligen skal opføres i Næstved.

Det sorte træhus ligger på toppen af en bakke, i kanten af skoven med udsigt over landskabet. Dets enkle udtryk underlægger sig den smukke naturgrund og danner en enkel ramme om et aktivt familieliv. Sammen med et anneks skabes et privat overdækket uderum, nærmest et atrium, der kan bruges hele året.

Boligens plan er meget åben og enkel. Alle steder er der kik til grunden og føling med, hvad der sker rundt omkring i huset. Mod nord er børnenes afdeling, som dels er for sig selv men alligevel i fin forbindelse med husets omdrejningspunkt: køkkenet. Det hele bindes sammen af en central akse med gode opbevaringsmuligheder.

Forslaget er udarbejdet sammen med Signe Dahlgren, arkitekt maa.